Join US!

08 aprilie 2011

Ricardo Izecson dos Santos Leite

Sursa

Ricardo Izecson dos Santos Leite s-a nascut pe 22 aprilie 1982, Brasília, Brazilia), cunoscut sub porecla Kaká, este un fotbalist brazilian care joacă la clubul Real Madrid din prima ligă spaniolă, La Liga. A câştigat Balonul de Aur şi premiul FIFA World Player of the Year în 2007. Măsoară 1,86 m la 83 kg.
Biografie
La 20 ani a suferit o fractură de coloană vertebrală, ca urmare a unui accident la piscină. Deşi era în pericol să rămână paralizat definitiv, s-a însănătoşit complet. El a pus această însănătoşire pe seama divinităţii şi de atunci donează o parte din veniturile sale bisericii.[1]
Cariera sportivă
Şi-a început cariera la 8 ani la clubul FC São Paulo, făcându-şi debutul la seniori în ianuarie 2001. A fost transferat în 2003 de AC Milan, proaspătă câştigătoare a Ligii Campionilor UEFA. În 2007 a primit premiul Balonul de Aur, şi a câştigat cu clubul său A.C. Milan, Liga Campionilor UEFA, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală. În anul 2010, Kaka este transferat de catre clubul milanez formaţiei spaniole Real Madrid, pentru suma de 70 milioane de euro, în pofida faptului că Manchester City oferea o sumă colosală de 150 de milioane pentru câştigătorul Balonului de Aur. În cadrul formaţiei madrilene devine titular, dar în scurt timp se accidentează şi este vevoit să stea luni bune pe banca de rezerve.

@Kaka@