Join US!

26 mai 2011

Visin

Vişin (Prunus cerasus) este un arbore fructifer din familia rozaceelor (Rosaceae), de talie mai mică decât cireşul, care poate ajunge până la o înălţime 6 m. Are frunze lucioase, dinţate pe margine, cu flori albe, şi este cultivat pentru fructele sale, denumite vişine, care sunt globuloase, de culoare roşie-purpurie, cu nuanţe spre negru, acre-dulci. Vişinele conţin zaharuri, substanţe tanoide, proteine, pectine, acizi organici, săruri minerale şi vitamine. Au efecte terapeutice, contribuind la întârzierea procesului de îmbătrânire prin îmbunătăţirea compoziţiei chimice a sângelui. Mai participă şi la ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare şi la atenuarea stresului psihic şi anemiei. [1] Cea mai veche menţiune scrisă despre vişin datează din anul 340 î.e.n., într-o lucrare a lui Aristotel, în care se descrie tehnica de înmulţire a acestuia.