Join US!

23 mai 2011

Pizza cu ciuperci si bacon

Ingrediente pentru aluat: făină, ulei de măsline, sare, o lingură de chimen. Ingrediente pentru umplutură: brânză, 2 roşii, busuioc, o cutiuţă de ciuperci, o bucăţică de bacon sau de kaizer, puţin caşcaval. Mod de preparare : Se toacă mărunt roşiile şi se pun la fiert cu puţină apă, sare şi puţin ulei de măsline. După ce clocotesc, se mai lasă la fiert cam 20 minute, acoperite, apoi se pasează, se iau de pe foc, se pune busuiocul (uscat, de la plic), se acoperă.* Se frământă un aluat moale din ingredientele pentru aluat şi se lasă la odihnă. Se rad brânza şi, separat, caşcavalul, prin răzătoarea mică. Se taie ciupercuţele felii, se taie bucăţele plate baconul sau kaizerul. Se întinde aluatul cu sucitorul, se unge cu ulei de măsline fundul tăvii (rotundă, de pizza, dar merge şi una mare dreptunghiulară sau chiar tava de la aragaz). Se pune aluatul în tavă, iar peste el: brânza rasă, întinsă în strat uniform, sosul de roşii, deasupra feliuţele de ciuperci alternând cu bucăţelele de bacon şi deasupra un strat de caşcaval ras. Se pune în cuptorul încins în prealabil şi se coace la foc potrivit, cam 30 -40 de minute (depinde de cuptor). După ce se scoate, se lasă puţin să se răcească, apoi se scoate din tavă şi…pe ea !