Join US!

23 mai 2011

Ciorba cu carne de vita

Ingrediente: 1/2 kg carne de vită, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras mare, 1 roşie mare, 1 lingură pastă de tomate, 2 cartofi mari, 1,5 l borş, 1 legătură leuştean verde sau uscat,ulei, sare. Altceva: E nevoie de trei oale: două cam de 3 litri, una de 5-6 litri. Mod de preparare : Într-o oală mică , în 2,5 l de apă, se pune la fiert carnea de vită opărită şi tăiată cubuleţe. Se fierbe cam 1 h 30 min din momentul în care începe să clocotească. Se ia din când în când spuma de deasupra. Se curăţă şi se spală ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, cartofii, şi se taie cubuleţe mici ori se dau prin răzătoarea mare. Ardeiul şi roşia se taie cubuleţe. Fiecare se pune în câte un castronel, cu excepţia morcovilor şi pătrunjelului, care se pun împreună. În oala mare se pune ulei, şi se rumeneşte uşor ceapa, apoi se adaugă pe rând morcovii şi pătrunjelul, apoi ardeiul, la urmă cartofii. Fiecare se lasă cam 10 minute, amestecând încontinuu. Nu uitaţi şi de spumă ! În cealaltă oală mică se pune la fiert borşul, împreună cu jumătate din leuşteanul bine spălat şi tocat. După ce a fiert, carnea se scoate cu spumiera şi se adaugă peste zarzavaturi, în oala mare. Zeama se strecoară prin sită, tot în oala mare. Se lasă să fiarbă cam 20 minute, apoi se adaugă borşul fiert, cubuleţele de roşie şi pasta de tomate diluată cu foarte puţină apă rece. Se pune şi sarea, cam o linguriţă rasă. Se fierbe cam 20 minute. Se adaugă restul de leuştean, se acoperă şi se ia de pe foc.