Join US!

23 mai 2011

Curcan la cuptor

Ingrediente: 1 curcan între 3,5 şi 4,5 kg, 1 căpăţână usturoi ,un pachet de unt, o linguriţă sare şi 1/2 linguriţă piper, un pahar de vin alb, folie de aluminiu.Mod de preparare : Se taie capetele aripilor, gâtul, se scot organele interne (ficatul, pipota, inima) şi se pun deoparte pentru o ciorbiţă. Se şterge bine curcanul cu şervet de hârtie, să rămână cât mai uscat. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte într-un castron ca pentru mujdei Se freacă untul cu usturoiul, adăugând pe parcurs sarea şi piperul. Se unge curcanul pe dinafară şi pe dinăuntru cu pasta rezultată, se înveleşte bine în folie de aluminiu şi se aşează într-o tavă, fără nici un adaos. Se dă la cuptor, la foc potrivit şi se lasă atâtea jumătăţi de oră câte kg are curcanul. De exemplu, dacă are 4 kilograme, se lasă 2 ore. Se scoate din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă, că frige rău !), se stropeşte cu vin şi se mai bagă pentru vreo 15-20 de minute, să se rumenească la suprafaţă.