Join US!

23 mai 2011

Microsoft

Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajaţi în mai mult de 100 de ţări. Deseori numele firmei se prescurtează "MS". Are sediul în Redmond, Washington, SUA. Până în momentul de faţă a livrat, şi continuă să livreze, cel mai mare număr de sisteme de operare pentru calculatoare personale, anume sistemul MS Windows, în numeroasele sale variante. Compania a fost fondată în 1975 de către Bill Gates şi Paul Allen, după ce, cu 3 ani în urmă, aceiaşi înfiinţaseră compania Traf-O-Data, cu care însă nu au avut succesul scontat. Directorul general este în momentul de faţă Steve Ballmer.
Achiziţii
În august 2008, Microsoft a achiziţionat compania de sondaje online Greenfield Online pentru suma de 486 milioane dolari[1]. Prin preluarea companiei internet, Microsoft a dobândit acces la site-ul Ciao.com, care se ocupă de comparaţiile de preturi şi pareri ale consumatorilor cu privire la produse comercializate pe piaţă.
Microsoft în România
Compania este prezentă în România din anul 1992[2]. Microsoft a văndut în România, în cursul anului fiscal 2006–2007, 220.000 de licenţe de Windows, în sistem OEM (preinstalate pe PC-urile asamblate în România), din care 35% (77.000) au fost vânzari ale noului sistem de operare Vista[3].