Join US!

26 aprilie 2011

Badminton

Sursa
Badminton
Badmintonul este un sport în care doi jucători sau două perechi de jucători joacă plasându-se fiecare de câte o parte a unui fileu care împarte terenul dreptunghiular în două jumătăţi egale. Cei doi jucători sau două perechi câştigă puncte lovind un fluturaş (minge) cu racheta astfel încât acesta să treacă peste fileu şi să aterizeze în terenul advers.
Regulament
Terenul de joc
Terenul de joc are mărimea de 13.40 m x 5.18 m la meciurile de simplu şi de 13.40 m x 6.10 m la meciurile de dublu. Acelaşi teren este folosit şi pentru meciurile de simplu şi dublu, cu diferenţa că se trag nişte linii despărţitoare vizibile. Terenul este împărţit în două părti egale de un fileu (plasă) cu înălţimea de 1,524m la mijloc şi 1,55m la capete.
Jocul
Un arbitru principal, ajutat de un arbitru de serviciu şi 6 arbitri de linie, supraveghează concursul. Înaintea începerii jocului se realizează tragerea la sorţi. Sportivul care câştigă are trei opţiuni: să servească, să primească serva sau să îşi aleagă un teren. Un punct se pierde când fluturaşul loveşte plasa, cade în afara terenului de joc sau când se comit greşeli.
Greşeli
Greselile badmintonului pot fi : fluturaşul loveşte sportivul , corpul sportivului sau racheta sportivului ating plasa , fluturaşul atinge pământul înainte să treacă de plasă , fluturaşul este lovit de două ori , serva este executata de deasupra talie , unul dintre jucatori loveste fluturasul in terenul advers.