Join US!

07 octombrie 2012

Cum sa prevenim obezitatea la copii


Daca doriti sa preveniti aparitia obezitatii la copilul dumneavoastra, problema care afecteaza din ce in ce mai multi tineri dar si adulti din intreaga lume, este cazul sa il ajutati sa isi schimbe obiceiurile alimentare si stilul de viata. Va voi oferi cateva sfaturi de care trebuie tinut cont atunci cand doriti sa va tineti copilul departe de obezitate.

1. Pentru gustari oferiti copiilor fructe si legume in loc de dulciuri sau produse de patiserie

Multi parinti nu acorda atentie la cat de multi carbohidrati consuma copiii lor pe parcursul zilei. Consumul ridicat de carbohidrati poate reprezenta motivul principal datorita caruia numarul de copii supraponderali si obezi este in crestere din ce in ce mai mult cu fiecare an.

2. Reduceti aportul zilnic de sare si zahar

Sarea si zaharul mai sunt denumite si "otravuri albe", iar aceasta vorba nu a fost spusa fara rost. Sunt foarte daunatoare oricarui organism, in special pentru copii. Consumul ridicat de zahar poate duce foarte repede la diverse boli grave precum diabetul zaharat sau obezitate.
Nu uitati ca alimentele naturale precum fructele si legumele contin deja cantitatea necesara organismului de zahar si sare.
In loc de sare puteti adauga in salate suc de lamaie, iar zaharul poate fi inlocuit cu miere.

3. Nu le permiteti copiilor sa stea prea multe ore la calculator sau televizor

Trebuie sa acordati o mare atentie asupra timpului petrecut de copilul dumneavoastra in fata monitorului. Studiile arata ca acei copii care stau in fata televizorului sau a calculatorului timp de 5 sau mai multe ore pe zi sunt mai susceptibili de a deveni obezi decat cei care care se limiteaza la 2 ore pe zi.

4. Alegeti diete echilibrate

Organismul copiilor este mult mai sensibil decat cel al adultilor. De aceea este necesar sa alegem cu grija alimentele si mancarurile ce vor fi consumate de acestia. Incercati sa reduceti consumul de grasimi la minim. Incercati sa obisnuiti copilul sa manance sanatos: produse lactate degresate, oua, carne de peste sau pasare, etc.
Cu privire la dulciuri se pot pregati gustari delicioase si sanatoase in acelasi timp fara mare efort. Puteti servi copilului ca si gustare iaurt cu fructe proaspete, salate de fructe sau diverse sucuri din fructe proaspat stoarse.