Join US!

27 septembrie 2012

Suntem ceea ce mancam


Cu totii stim ca alimentele care le gasim in magazine in ziua de astazi nu mai sunt ca cele care le gaseam acum 20 de ani deoarece nevoie de productie cat mai mare indeamna firmele producatoare de mancare sau crescatoriile de animale sa recurga la "ajutoare" chimice pentru a face fata cerintelor si acest fenomen nu se observa doar in Romania ci este extins la nivel mondial. Indiferent de produsele pe care dorim sa le cumparam ( carne de pui, de vita sau de porc ) si de retetele pentru care vrem sa le folosim ( friptura, mancarica de carne, bufet suedez ) acestea fie contin aditivi alimentari fie sunt modificate genetic deoarece daca ar fi tratate normal nu ar da randamentul dorit. Si aici nu vorbim doar de produsele de origine animale ci si de cele de origine vegetala care sunt tratate cu ingrasaminte si azotati pentru crestere si toate aceste "ingrediente" ajung in organismul nostru. Desi multi spun ca aceste toxine se elimina din corpul animalelor dupa o perioada sau se elimina prin spalare de pe legume si fructe niste studii recente au aratat ca anumiti componenti din acesti aditivi sau azotati inca raman pe produse si nu se elimina nici macar prin preparare termica. Si noi le mancam. Si ne mai intrebam de ce numarul persoanelor care sufera de boli de stomac, ficat sau au cancer a crescut. Solutia la toate aceste probleme pare indepartata dar speram ca se va gasi o solutie naturala si ca vom putea consuma alimente bune si benefice pentru noi, asa cum mancau bunicii nostri odinioara.