Join US!

30 iulie 2012

Londra 2012 sărituri în apă - Programul complet si concurentii din Aquatics Centre

Londra 2012 sărituri în apă - Programul complet si concurentii din Aquatics Centre
LONDRA, Jocurile OLIMPICE 2012 - SARITURI IN APA: In a treia zi de Olimpiada, incepand de duminica, a sosit vremea spectaculoaselor sarituri de la trambulina. Sariturile in apa beneficiaza de o locatie noua, futuristica. Cum se stie, dintre toate probele acvatice, sariturile in apa atrag cel mi mare numar de spectatori si telespectatori. Dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012, de la Londra, sambata a venit randul primelor competitii din arena, intre cele mai importante fiind si tir cu arcul, pentru care Google, de pilda, in stilul caracteristic a pregatit un logo special.

Pentru sarituri in apa, programul de desfasurare aduce in lupta urmatorii concurenti:

În finala de SĂRITURI ÎN APĂ de la LONDRA 2012 participă opt echipe:
Italia - Tania Cagnotto / Francesca Dallape
Australia - Sharleen Stratton / Anabelle Smith
China - Zi He / Minxia Wu
Marea Britanie - Alicia Blagg / Rebecca Gallantree
SUA - Kelci Bryant / Abigail Johnston
Canada - Jennifer Abel / Emilie Heymans
Malaesia - Jun Hoong Cheong / Pandelela Rinong Pamg
Ucraina - Olena Fedorova / Anna Pysmenska

Concursul se desfăşoară la Aquatics Centre, de la ora 17.00.

Pe de altă parte, Londra a devenit o capitala europeana aproape militarizata. Desi nu sunt la vedere, peste 6000 de agenti ai trupelor speciale supravegheaza centrul Londrei precum si Satul Olimpic, ca si locatia unde va avea loc Ceremonia de Deschidere, de teama unui atentat terorist. DailyMail a prezentat un amplu reportaj pe aceasta temă, aratand fotografii cu trupele speciale cu armament greu montat pe acoperisurile din imprejurimi. Socheaza o fotografie cu aruncatoare de rachete. Presa occidentala a comparat acest fapt cu jocurile olimpice de pe timpul lui Hitler cand, tot asa, a avut loc o Olimpiada dominata de arme. Reamintim ca spiritul olimpic este unul pacifist, iar pe vremea olimpiadelor antice incetau razboaiele.


Conform organizatorilor, aproximativ 600 de scaune din cele 17.500 disponibile din centrul acvatic, al cărui impozant acoperiş este în formă de val, sunt vizate de acest aspect.

‘Din cauza arhitecturii şi curbelor acoperişului din centrul acvatic, este posibil ca o mică parte din săritori să nu fie vizibilă de către spectatori. Este adevărat că spectatorii vor putea urmări probele pe un ecran uriaş, dar noi am început să trimitem e-mail-uri persoanelor care au cumpărat bilete pentru a le explica această situaţie. Dacă însă nu sunt mulţumiţi, noi le vom rambursa banii‘, se arată în comunicatul LOCOG. Preţurile pentru un bilet la probele de sărituri în apă variază între 30 şi 50 de lire sterline.

Londra 2012 sărituri în apă – Centrul acvatic, în care se vor desfăşura probele de nataţie, înot sincron, sărituri şi pentatlon modern, îşi datorează originalitatea sa celebrei arhitecte irakiano-britanice, Zaha Hadid, având un acoperiş în formă de val, lung de 160 de metri. Costul amenajării Centrului acvatic au fost de 269 de milioane de lire sterline (324 milioane de euro). Centrul mai găzduieşte o piscină de 50 de metri, un bazin de antrenament şi unul pentru sărituri, de 25 de metri. La Centrul Acvatic au mai avut loc Cupa Mondială de sărituri din 2012 şi campionatele britanice de nataţie.

Centrul are o capacitate de 17.500 de locuri. Construcţia Centrului a demarat în iulie 2008 şi a fost finalizată în iulie 2011. După Jocurile Olimpice, Centrul Acvatic va fi pus la dispoziţia colectivităţilor locale, cluburilor, şcolilor de cartier şi înotătorilor de performanţă iar capacitatea sa va fi redusă la 2.500 de spectatori după Jocurile Olimpice. Londra 2012 sărituri în apă – Centrul acvatic găzduieşte pe 29 iulie finala Trambulină 3 metri sincron – feminin.