04 august 2011
Ciorba de vacuta
Ingrediente:
un kilogram de pulpa de manzat ;
2 cepe mari ;
2 morcovi ;
2 ardei grasi ;
200 grame de mazare;
150 grame de porumb;
bulion 5-6 linguri;
sare de lamaie ;
delicat 5 linguri;
o telina ;
o legatura de patrunjel verde ;
10 cartofi;
putin ulei;
sare ;
Mod de preparare:
1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna
2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.
3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.
4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.
5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim
6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox.