10 iulie 2011
Russulaceae
Russulaceae sunt o familie de ciuperci în ordinea Russulales . Potrivit unei estimări 2008, familia conţine 1243 de specii. [1] speciilor sale au de obicei organismele de fructe cu friabil, cum ar fi creta- codiţe , care rupe cu o crapatura distinct, oarecum ca un morcov, dar cu carne poroase (vezi mai jos). Microscopic, celulele nu sunt toate lung şi subţire hyphae , care ar oferi putere şi mai fibros aspectul atunci când sunt clasificate. În schimb, carnea contine, de asemenea, multe celule mari sferică ("sphaerocysts"), care conduce la coerenţa macroscopice. Familia este dominată de două bine-cunoscute genuri :
Genul Russula , uneori cunoscut sub numele de brittlegills, cuprinde în jurul valorii de 750 de specii, dintre care majoritatea sunt destul de dificil de identificat. Ei au branhii divizare şi nu emană o substanţă lăptos la suprafeţele tăiate, contrar la genul Lactarius . Exista mai multe specii comestibile ( Russula vesca , Russula virescens sau Russula aurata ).
Genul Lactarius , sau lapte-capace, caracterizat prin capace şi tulpini, care emană o substanţă lăptoasă (" latex "), atunci când este apăsat sau tăiate şi din lapte, gloeoplerous hyphae , este un gen mare de micoriza ciuperci. Când este tăiată, ciuperci emana un fel de lichid lăptos. Acest lichid poate fi portocaliu, rosu, lila, alb sau galben, si poate dezvolta culoarea finală numai după expunerea la aer. Cele Anumite, cum ar fi L. deliciosus sunt comestibile şi delicioase, apreciate în zonele mediteraneene.
Alte genuri în Russulaceae includ Boidinia , Cystangium , Multifurca , şi Pseudoxenasma . Datorită prezenţei celulelor mari sferice care poate fi văzută la microscop, o caracteristică importantă pentru a distinge Russulaceae de alte tipuri de ciuperci este coerenţa Stipe. În Russula şi Lactarius, acest concediu ca carnea unui măr, în timp ce în cele mai multe alte familii se sparge numai în fibre. Imaginile compara Stipe rupt de o vellereus Lactarius , cu care a Suillus variegatus , un membru al Boletaceae . Membrii ambelor Lactarius şi Russula sunt supuse parasitization de ciuperci homar (Hypomyces lactifluorum). Acest ascomycete înlocuieşte carnea ciuperci gazdă, facandu-l intr-o alegere comestibile, deşi acesta poate fi piperat dacă gazda este o specie ca Lactarius piperatus . Aceste ciuperci pot fi, de asemenea, parazitate de ţevi din India , un myco-heterotrofe de plante care nu are clorofila.