10 iulie 2011
5 Sfaturi de optimizare SEO care vor imbunatati pozitia in motoarele de cautare
Optimizarea SEO a unui site web sau blog este un proces de lunga durata ce implica atat optimizarea fiecarei pagini in parte dar si a legaturilor interne din cadrul site-ului. In acest articol voi prezenta 5 pasi usor de indeplinit ce vor imbunatati optimizarea on-page si pozitia in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare pentru site-ul sau blogul dumneavoastra. Sfaturile nu sunt complete si nu va garanteaza o pozitie fruntasa in Google, ci doar va ajuta sa iesiti din anonimat si sa apareti pe primele pagini in motoarele de cautare.
1. Optimizati titlurile paginilor:
Rescrierea titlurilor care nu sunt optimizate SEO este primul pas pentru a obtine rapid o imbunatatire a pozitiei in SERPs (Search Engine Results Pages). Titlul unei pagini trebuie sa fie scurt (aproximativ 60-70 de caractere), unic, descriptiv si sa contina principalele cuvinte cheie ale paginii. De asemnea trebuie sa fie atractive, usor de citit si inteles de catre utilizatori.
2. Optimizati tagurile si descrierea META:
Tagurile si descrierea META, la fel ca si titlul, sunt elemente HTML dispuse in headerul unei pagini web. Acestea contin informatii suplimentare despre pagina, ce sunt vizibile doar motoarelor de cautare. Descrierea META are o importanta aparte, intrucat este folosita de motoarele de cautare ca o scurta descriere a paginii. Descrierea META ar trebui sa aiba aproximativ 150 de caractere, sa contina subiectul pe scurt al paginii si sa fie atractiva pentru utilizatori. Desi are o importanta redusa in stabilirea pozitiei in motoarele de cautari, este importanta din perspectiva ca aceasta poate convinge utilizatorul sa dea click pe linkul tau si nu al unui site concurent.
3. Creati linkuri interne:
Linkurile interne reprezinta modul in care sunt inlantuite / legate paginile unui site web. Pornind de la prima pagina, creati legaturi catre paginile cele mai importante ale site-ului atat pentru directionarea vizitatorilor spre sectiunile importante ale acestuia cat si pentru directionarea link juice-ului (PageRank) catre acestea. Folositi cuvinte cheie in ancora linkului si incercati sa pozitionati linkurile in context.
4. Optimizati continutul paginii:
Unul din pasii cei mai importanti in SEO copywriting este crearea unei liste de cuvinte cheie si expresii ce pot fi utilizate la cautari. Identificati cele mai importante cuvinte si expresii din lista si incorporati-le in continutul paginii, titlu si descrierea META. Aveti grija la densitatea de cuvinte cheie si analizati importanta fiecaruia in pagina. Pentru aceasta puteti folosi unealta Keyword Analyzer tool.
5. Folositi uneltele disponibile pentru optimizare SEO:
Folositi Webmaster Tools si Google Analytics pentru a monitoriza evolutia site-ului dvs. In mediul online sunt o multime de unelte cu ajutorul carora puteti analiza optimizarea SEO a unei pagini web. Nu neglijati nici pluginurile sau extensiile platformei pe care o folositi, si care va pot usura munca de optimizare SEO.