11 iunie 2011
Tarta de caise cu caramel
Ingrediente: 5 oua, 200 gr faina, 150 ml ulei de floarea soarelui, 150 gr zahar, coaja de la o lamaie bio, 1 pliculet de praf de copt pt dulciuri, 5-6 linguri de zahar pt caramel, 10-12 caise fara samburi si taiate in jumatate. Mod de preparare:
Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja rasa de lamaie si amestecam din nou cu mixerul. Punem faina in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt. Intre timp, pe aragaz, punem o oala de aluminiu pt dulciuri sau una de inox care nu are manere de plastic, pentru a putea fi introdusa la cuptor. Adaugam 5-6 linguri de zahar si topim zaharul cu un pahar de apa amestecand bine cu lingura de lemn. Lasam pana capata o culoare maronie si intindem caramelul si pe peretii oalei. Asezam caisele cu jumatatea taiata in jos, apoi turnam aluatul. Dam la cuptor 40-45 minute la 160 °. Cand este gata, o mai lasam inca 5 minute si apoi o rasturnam invers pe un platou. Pofta buna!