Join US!

02 mai 2011

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere
1. Ingrediente :
a) 1 cană (de ceai) cu zahăr
b) 1/2 cană cu stafide
c) 1 cană plină cu apă minerală
d) zahăr pudră
e) 1 cană cu ulei (fără un deget)
f) scorţişoară pudră
g) 6 mere potrivite
h) 2 pliculeţe zahăr vanilinat
i) 2 căni cu făină
j) 100 g nucă (30 mieji)
k) 1 linguriţă cacao
m) 1 lămâie
n) 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
o) 2 linguri oţet
2. Mod de preparare :
a) Cu o oră înainte se pun stafidele, curăţate de codiţe, la înmuiat în apă fierbinte. Nucile se rumenesc puţin în cuptor, apoi se mărunţesc.(Vezi aici)
b) Se opăreşte lămâia, se şterge uscat, apoi se rade coaja prin răzătoarea mică.
c) Merele se spală, se curăţă de coajă, se rad mare şi se storc bine. Se lasă acoperite.
d) În vasul de mixer sau într-un castron mare se amestecă zahărul cu cacaoa, apoi merele rase, nucile, stafidele, apa minerală, bicarbonatul stins cu oţet, zahărul vanilinat, scorţişoara şi coaja de lămâie, amestecând încet tot timpul.
e) Se adaugă uleiul, apoi făina. Rezultă o cocă fluidă.
f) Se unge tava cu puţin ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se nivelează uşor cu lama unui cuţit mare.
g) Se dă la cuptorul bine încins dinainte şi se lasă 40-50 de minute la foc potrivit.
h) Se presară zahăr pudră şi se taie cât e caldă.