Salata de cartofi cu mustar
1.Ingrediente
a 6-7 cartofi potriviţi
b) 1 ceapă roşie
c) 2 roşii
d) 1 salată verde
e) 3 linguri măsline feliate
f mărar şi pătrunjel verde
g) sare, piper
h) 5-6 linguri sos de muştar
2.Ingrediente pentru sosul de mustar
a) 2 linguri de muştar b) 1/2 cană ulei de măsline
c) 2 linguri de oţet
d) 1 linguriţă zahăr
e 1 praf de sare
3.Mod de preparare a sosului de mustar:
♥ Într-un castronaş se pune muştarul, se toarnă uleiul cu picătura şi se freacă încontinuu, cu o lingură de lemn, ca la maioneză.
♥ După ce s-a întărit ca maioneza, se adaugă câte puţin sare, zahăr şi oţet şi se freacă bine. se procedează aşa până se termină componentele. Sosul trebuie să fie gros, cam ca o maioneză curgătoare, sau ca şi compoziţia de clătite.
4.Mod de preparare :
a) Se fierb cartofii în coajă şi se lasă la răcit.
b) După ce cartofii s-au răcit, se curăţă de coajă, se taie în două de-a lungul, apoi fiecare jumătate de-a latul, în felii. Asemănător se taie şi ceapa roşie.
c Roşiile se taie şi ele în jumătăţi de felii, iar mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt.
d) Se pun deoparte salata verde, câteva felii de roşii şi de măsline, o lingură de verdeaţă tocată. Toate celelalte componente se amestecă bine într-un castron cu sosul de muştar.
e) Se acoperă fundul unui platou sau al unei tăvi de servit cu frunze de salată bine spălate, se răstoarnă salata de cartofi deasupra frunzelor, se nivelează uşor şi se ornează cu feliile de roşii şi măslinele oprite, iar deasupra verdeaţă presărată.