Join US!

13 aprilie 2011

Raul Gonzalez Blanco

Sursa
Raul
Raúl González Blanco (n. 27 iunie 1977, Madrid, Spania) este un jucător spaniol de fotbal legitimat la clubul german FC Schalke 04. A jucat peste 700 de meciuri pentru Real Madrid C.F. în toate competiţiile, şi a inscris peste 300 de goluri. Este cel mai prolific marcator pe plan european, având 66 de goluri în Liga Campionilor UEFA, acesta fiind un record absolut. În sezonul 1994-1995 el a fost remarcat la Real Madrid „C” unde a înscris 16 goluri în 7 partide. La doar 17 ani, el era aruncat în luptă în La Liga. A intrat repede în inimile fanilor, deoarece a marcat la cel de-al 2-lea gol al său, chiar împotriva rivalilor de moarte de la Atletico Madrid .
Raul Gonzalez se poate mândri cu 3 trofee Liga Campionilor UEFA, o performanţă cu adevărat extraordinară. Loialitatea sa pentru club a fost răsplătită în 2003, atunci când dupa retragerea lui Fernando Hierro a fost numit căpitan al Realului si tare la Barati. De asemenea el şi-a atras din partea fanilor şi porecla „Raul Madrid”. A cucerit împreună cu Real Madrid, pe lângă cele 3 trofee Liga Campionilor UEFA, şi 7 titluri de campion, 4 supercupe ale Spaniei, o supercupă a Europei, şi 2 titluri intercontinentale.
Pe plan personal, a cucerit Gheata de aur în 1999, titlul de golgheter UCL în sezoanele 1999-2000 si 2000-2001, şi de 5 ori titlul de cel mai bun jucător din La Liga. Povestea golgheterului madrilen este cu atât mai interesantă, deoarece el nu a avut parte de o copilărie prea fericită, crescând într-un cartier rău famat de la periferia Madridului. El a jucat pentru Atletico Madrid la nivel juvenil, însă apoi a optat pentru mult mai titrata Real.
Raul Gonzalez este căsătorit cu fotomodelul spaniol Mamen Sanz, cu care are şi 2 copii. Interesant este că numele unui copil este Jorge, în onoarea lui Jorge Valdano. Printre poreclele sale se numara „babystar” , el „Pichichi del Madrid” şi „Raulito”, Idolul său din copilărie a fost starul argentinian Diego Armando Maradona. Hobby-ul principal al lui Raul este vânatul, alte hobby-uri fiind cititul, muzica şi jocurile pe calculator.

@Raul@