Join US!

16 aprilie 2011

Dobos

Sursa
Dobos
1. Ingrediente
a) Pentru foi:
- 8 oua separate
- 8 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 1 praf de sare
b) Pentru crema:
- 4 oua
- 170 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 100 g ciocolata
- 200-250 g unt
- esenta de rom
2.Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aproximativ 10 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) cam 6-10 min fiecare. Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider. Cand este foarte rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina. Foile se ung cu un strat de crema. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

@Dobos@