Join US!

06 aprilie 2011

Crocodilul de Nil

Crocodilul de Nil
Cum arata ?
Crocodilul de Nil poate atinge o lungime medie cuprinsa intre 4 si 6 m , dar cel intalnit in Madagascar poate avea chiar 10 m lungime . Masculii sunt mai mari decat femelele . Crocodilul isi petrece cea mai mare parte din timpul zilei in apa . Dimineata si seara , cu mersul sau greoi , iese pe uscat pentru a se incalzi sau pentru a-si depune ouale . Inoata cu ajutorul cozii puternice . Corpul de culoare gri-maslinie pe spate si galbuie pe pantece este este acoperit cu placi cornoase , dublate dedesupt cu placi osoase , formand un adevarat ,, scut " . Capu mare si plat are un bot lung , prevazut in varf cu doua nari care se inchid in momentul in care animalul se scufunda in apa , Gura larga are doua falci puternice pe care sunt situati dintii ascutiti si inegali . Ochii , asezati inapoi , foarte sus , de o parte si de alta a capului , au o privire crunta sii permit crocodilului sa vada chiar si atunci cand este scufundat in apa aproape complet . Membrele sunt scurte , asezate pe laturile corpului si se ermina cu degete .
Unde traieste ?
Este raspandit in cea mai mare parte a continentului african , populand apele fluviului Nil , lacurile , raurile si mlastinele de apa apa dulce .
Ce mananca ?
Vaneaza noaptea si in amurg . Se hraneste in principal cu pesti , pasari acvatice , dar ataca si mamiferele imprudente , aflate la adaptat , de exemplu antilopele , chiar si bivolii .
Stiai ca ?
Daca mama nu ajunge la timp , puiul de crocodil isi poate sparge singur coaja oului cu asa numitul ,, dinte de ou " din varful botului .

@Crocodilul de Nil@