31 martie 2012
Popcornul e mai sănătos decât legumele şi fructele, spun oamenii de ştiinţă. Dar nu și cel de la CINEMA!
Floricelele de porumb conţin mai mulţi antioxidanţi decât fructele sau legumele, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Scranton din Pennsylvania.
Popcornul este cel mai sănătoasă mâncare de tip snack din lume, au decretat cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, după ce au descoperit că floricelele de porumb au mai mulţi antioxidanţi decât fructele sau legumele.
"Popcornul e singurul aliment de tip snack ce este alcătuit 100% din porumb integral. O porţie de popcorn acoperă 70% din necesarul zilnic de cereale integrale", a declarat unul dintre autorii studiului, Joe Vinson, citat de Science Daily.
Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că oamenii ar trebui să ţină cont şi de caloriile pe care le au floricelele de porumb şi că nu ar trebui să renunţe nici în ruptul capului la consumul de fructe şi legume.
Într-un interviu acordat evz.ro, nutriţionistul Corina Zugravu lămureşte în ce condiţii şi în ce măsură sunt adevărate descoperirile recente.
"Floricelele de porumb, pregătite în casă, aşa cum le făcea bunica, sunt foarte sănătoase. Sunt cereale intergale, foarte benefice organismului. Condiţia este să nu fie prăjite în ulei sau unt. (...)Aromele nu sunt, în particular negative, dar dacă sunt topite în unt nu sunt nici ele sănătoase. Cele mai rele sunt floricelele cu caramel care provoacă şi carii dentare. Iar popcornul care se vinde în cinematografe este otravă. Se foloseşte foarte multă sare şi unt, iar dacă pe lângă floricele mai bem şi o cola este cumplit. Acestă combinaţie poate acoperi toată cantitatea de calorii necesară pentru o zi. Se pune mai multă sare pentru a se cumpăra mai multe sucuri, dar nu ne face bine deloc", spune Corina Zugravu.