Join US!

28 mai 2011

Omleta mexicana

Ingrediente: 1 morcov, 6 oua, 2 ardei graşi mici sau unul mare, 1 ardei iute mic, roşu, 2 roşii mici sau una mare, 1 ceapă roşie, 1 ceaşcă (aprox 50 g) porumb boabe conservat, 1 ceaşcă mazăre boabe conservate, 1/2 rotiţă mică de caşcaval, 2 linguri cu unt, sare şi piper. Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se spală. Morcovul se dă prin răzătoarea mare,ceapa se dă prin răzătoarea mică, ardeii şi roşiile se taie cubuleţe. Ardeiul iute se curăţă de seminte şi de coadă şi se taie felii foarte, foarte subţiri. Caşcavalul se dă prin răzătoarea mare, porumbul şi mazărea se scurg bine de zeama în care au stat, se spală cu apă rece şi se scurg. Se bat bine ouăle, adăugând caşcavalul, sarea şi piperul. Se încinge untul în tigaie şi se pune la călit, în ordine, ceapa, morcovul, ardeii graşi, porumbul şi mazărea, roşiile, ardeiul iute, la intervale de 2-3 minute, amestecând mereu. Se adaugă ouăle bătute şi se lasă să se rumenească, fără a mai amesteca. Atunci când devine consistentă se scoate cu grijă pe un platou şi se serveşte fierbinte. Se poate servi cu murături şi bere.