Join US!

17 mai 2011

Heidi - (Capitolul 1)(Capitonul 2)

Din vechiul sat Mayenfield, care se bucura de o frumoasa asezare, pornea o poteca ce serpuita printre pajisti verzi ce ajungea pana la poalele muntelui. Intr-o dimineata insorita de iunie doua siluete puteau fi vazute catarandu-se pe poteca muntelui, una a unei fete inalte si solide, cealalta a unei copile tinuta de mana. Ea nu arata de mai mult de 5 anisori, dar nuti puteai da seama de ce silueta are pentru ca se parea ca avea doua sau chiar trei rochii pe ea si peste acestea o broboada groasa rosie. Cele doua ajunsera la catunul cunoscut cunoscut sub numele de Dorfli care era la jumatatea drummului fata de varful muntelui. Aici cele doua calatopare au fost intampinate foarte frumos (cu urari) Aici se auzea un strigat printr-o usa ,, Asteapta Dete! Daca urci mai sus, o sa vin cu tine! Dete se orpi si se uitase in jur si a vazut-o pe prietena ei. Ele au inceput sa povesteasca cand dintr-o data, Dete zise ca o duce pe Heidi la Unchiul Alm. Prietena ei a inceput sa se sperie si ii zise :
- Ce esti nebuna?! Cum sa o duci la Unchiul Alm? Decand traieste singur e tare neprietenos si pun pariu ca fata nu ar rezista o si cu el!
Heidi vazuse ca nu o baga nimeni in sama asa ca s-a indepartat. Ea vazuse niste capre si un baietel. Nu a mai stat pe ganduri si a mers la capre. Ea vroia sa le urareasca, dar nu putea pentru ca caprele sareau dintr-o stanca in alta. Ar fi sarit si ea dar nu putea pentru ca avea multe haine pe ea. Atunci s-a gandit un pic si s-a dezbracat de toate hainele. Pe ea a mai ramas doar o rochita si o palari. Dintr-o data Dete vasuse ca Heidi disparuse. Ea a oprit repede conversatia si a fugit dupa ea. cand a ajuns la ea a intrebat-o :
- Unde iti sunt hainele Heidi?
Ea aratse cu degetul in jos si zise :
- Acolo jos.
- Cum acolo jos!? Ne va lua o ora sa mergem dupa ele! Unde iti era gandul?
Dete l-a strigat pe Peter(ciobanul) si i-a zis :
- Peter dute jos dupa haine si adumi-le rapid! Uite iti dau si banul aesta!
Peter nu mai sta pe ganduri si plecase si imediat le-a si adus. Dupaceia fetele au inceput sa urce in sus si intr-o ora au si ajuns. Pe banca statea un bunic. Atuncia Heidi fugise rapid la el si ii zise :
- Buna seara, Bunicule?
- Ce cauti aici? zise Unchiul Alm morocanos.
- Am adus-o sa ste aici cu tine cativa ani. Eu am avut grija de ea, acuma-i randul tau!
Bunicul zise:
- Bine atunci, las-o aici, dar tu fugi rapid de aici nu vreau sa te mai vad! Dete coborase rapid fugind. Heidi foarte fericita incepuse sa se uite peste tot in jur.
Dintr-o data merse la bunicul si intrebase :
- Unde imi pot pune lucrurile ?
- Vino dupa mine! zise bunicul.
Ei merse pana pana la un dulap in care se afla de toate. Heidi nu a mai stat pe ganduri si a pus lucrurile in dulap. Dupaceia Heidi a intrebat :
- Si unde o sa dorm ? intreba Heidi.
Unde vrei! zise bunicul.
Heidi imediat a inceput sa mearga peste tot in casa si a hotarat ca vrea sa doarma in pod.
Heidi intreba :
- Si de unde sa iau o saltea ?
- Nu stiu! Zise bunicul.
Heidi merse pana in dulap si lua un sac si il impluse cu fan. Dupaceia a intrebat : - Si de unde sa fac rost de o plapuma?
- Nu stiu, am doar una!
- O sa mai iau un sac si o sa-l umplu cu fan zise Heidi.
- Stai, zie bunicul si merse pana la dulap si lua o bucata mare de um material gros si merse la Heidi, nu-i mai bun asta? Intreba bunicul.
- Ba da! Zise heidi incantata. Si il puse pe pat. Ca perina a folosit inca un sac dar mai mic si la umplut cu fan. Acuma Heidi avea un patut frumos.
- Nu mergem la masa acuma? Daca am terminat patul cred ca trebuie sa mancam, zise bunicul.
- Ba da zise Heidi. Si merse cu bunicul la masa. Bunicul ii puse o bucata mare de cascavat so o bucata mare de paine. Dupaceia ii un castron mare cu lapte.
- Si pe ce vei sta ? Nu am doar un scaun. Heidi merse si lua un scaunel cu trei picioare. Bunicul a zis ca ii prea mica ca sa ajunga la masa, asa ca i-a pus castronul, painea si cascavalul pe scaunel si incepuse amandoi sa manance. Dupaceia bunicul merse in grasd lua o bucata mare de lemn si facuse un scaunel. Heidi surprinsa intreba :
- Ii pentru mine ? Bunicul zise ca da.
In curand a venit noapte si Heidi a mers la patul ei comod din fan si a adormit.