Join US!

29 mai 2011

Ciorba de cartofi

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină, 1 ceapă, 3 linguri ulei, 1,5 l borş sau zeamă de varză ori zeamă de murături, 1 legătură de leuştean, sare. Mod de preparare: Se pun la fiert 2 l de apă într-o cratiţă şi borşul (sau…) cu jumătate din leuşteanul tocat în altă cratiţă. Se toacă ceapa, se încinge uleiul în oala de ciorbă şi se căleşte ceapa, apoi şi zarzavatul, ras mare. Se stinge turnând apa care a fiert şi se lasă să fiarbă cam 20 minute. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se mai fierbe încă 20-30 minute, apoi se adaugă borşul fiert şi se mai lasă să dea în două-trei clocote. Se dă la o parte de pe foc, se presară restul de leuştean, se acoperă. Se pot adăuga lângă zarzavat un ardei gras şi o roşie tăiată cubuleţe.