Join US!

31 august 2012

Franta a identificat “dinozaurul tigan”. Descoperirea care aduce o grava jignire Romaniei

paleontologi, fosile de dinozaurPaleontologii francezi au descoperit in regiunea Aix-en-Provence fosilele unei specii necunoscute de dinozaur, pe care l-au botezat Atsinganosaurus velauciensis, adica “dinozaurul tigan”.

Dinozaurul identificat recent, care a trait in urma cu 75 de milioane de ani, este inrudit cu o specie care a fost descoperita in Romania, astfel incat specialistii francezi s-au gandit ca numele de “dinozaur tigan” ar fi cel mai potrivit, scrie publicatia Le Matin.
El face parte din familia titanozaurilor, alte trei genuri fiind descoperite in alte situri din Europa.
Francezii i-au spus "dinozaurul tigan" intrucat exista multe elemente similare "varului" sau descoperit in Romania.
"Am gasit mai bine de 70% din scheletul animalului, insa din pacate nu si craniul. Vom putea sa realizam o reconstituire fidela. Acest dinozaur ierbivor are dinti mici, cilindrici, masura 12 metri lungime si avea o constitutie zvelta", a precizat Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers, care a efectuat cercetarile in colaborare cu Institutul regal de stiinte naturale din Bruxelles.
Fosila apartine unui ierbivor, care avea o lungime de 12 metri. In aceeasi regiune au fost gasite ramasitele unor testoase preistorice si ale unui crocodil.
Toate fosilele vor fi cercetate atent si apoi depozitate in muzeul din orasul Velaux, aproape de locul in care au fost gasite.