Join US!

27 ianuarie 2012

Jamie Oliver forţează McDonald's să scoată o SUBSTANŢĂ PERICULOASĂ din reţeta de hamburgeri

Renumitul bucătar Jamie Oliver a reuşit să câştige de unul singur bătălia cu gigantul McDonald's, după ,,lupte" care au durat ani de zile, informează Daily Mail. În cele din urmă, reprezentanţii companiei s-au văzut nevoiţi să interzică folosirea unui ingredient periculos în prepararea burgerilor comercializaţi în majoritatea restaurantelor deţinute de McDonald's în SUA - hidratul de amoniu - dezvăluit public de Oliver. După ce a arătat în cadrul emisiunii sale culinare modul în care are loc prelucrarea grăsimii din tocătura folosită pentru burgeri, Oliver i-a alertat atât pe consumatori, cât şi pe oficialii companiei. "Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru câini folosit în hrana oamenilor", a mărturisit atunci britanicul în timp ce a adăugat ingredientul în burgerii pregătiţi în direct, după reţeta McDonald's. Practic, grăsimea din carne a fost dizolvată cu ajutorul hidratului de amoniu. Pentru a fi explicit, Oliver a băgat hălci de carne în maşina de spălat, după care a adăugat substanţa chimică. Bucătarul a aflat prima oară despre această practică în mod întâmplător şi a încercat să demonstreze tuturor faptul că folosirea ei în burgerii de la restaurantele din SUA nu e doar un zvon. Hidratul de amoniu este folosit şi în produsele de curăţare a sticlei, datorită proprietăţilor sale de a dizolva murdăria şi grăsimea.