18 ianuarie 2012
Blogstorming Z3 - Există vreo modalitate de a încetini trecerea timpului?
Azi-noapte se declanșase în mintea mea o adevărată furtună de idei, deoarece nu știam ce temă să propun astăzi pentru Blogstorming. Sunt multe subiecte de actualitate care merită dezbătute, încât nu mă puteam decide asupra căruia să mă opresc. Și mă gândeam și la faptul că am atâtea lucruri de făcut, încât nu știam de care să mă ocup mai întâi, iar astfel am ajuns la concluzia că o zi nu mai îmi este suficientă pentru a le rezolva pe toate. Sau poate că aș reuși să le răzbesc în cele 24 de ore, însă doar dacă nu aș dormi deloc. Așa că m-am hotărât să propun spre dezbatere trecerea din ce în ce mai alertă a timpului și comprimarea sa.
Foto: dada.ro
Eu, cel puțin, am ajuns în permanență să stau cu ochii pe ceas ca să mă încadrez în timp și tot nu reușesc să mai fac față tuturor taskurilor. Ceasul a ajuns să fie cel mai mare dușman al meu, un dușman indispensabil. Mă uit acum la ceas, iar peste o clipă, când îl privesc din nou, văd că deja au trecut 10 minute Ce se întâmplă? Pur și simplu am ajuns să fim prinși în vârtejul acesta nebun de trecere a secundelor, minutelor, orelor, zilelor, săptămânilor, lunilor, încât nu mai realizăm când ne trec anii. Iar partea rea este că acest proces se accelerează pe zi ce trece.
Din punct de vedere științific, Terra are o frecvență de vibrație numită rezonanța Schumann. Puțini știu că valoarea acestei frecvențe, 8 Hz, coincide pe anumite segmente cu ritmul alfa al creierului uman, cel asociat stării de relaxare, de armonie cu noi înșine. Conform estimării specialiștilor, până în anul 1978, acest “puls al planetei” s-a menținut constant, așa cum a fost și în ultimii 10.000 de ani. Însă, în jurul acestei date s-a întâmplat ceva care a determinat creșterea oscilatiei spre 13 Hz. Deși au trecut 30 de ani, nu s-a găsit nicio explicație plauzibilă pentru modificarea înregistrată.
Ce este de fapt această rezonanță? Rezonanța Schumann este o mărime etalon recunoscuta de către lumea științifică. Această rezonanță încearcă să determine valoarea energiei radiante a globului terestru în registrul de foarte joasă frecvență, ținând cont de câmpul magnetic terestru, de încărcarea ionosferei, de interacțiunea acestora cu vântul solar. Astfel, cele 24 de ore curprinse într-o zi, sunt percepute ca fiind doar 16. Conform cercetărilor, apar și posibile simptome ale cresterii frecvenței de vibrație: *afectarea ciclului veghe-somn, a sistemului imunitar, * modificarea percepției asupra timpului și spațiului, * migrene, dureri de cap, oboseală, crampe musculare, *senzația trecerii unui curent electric prin creier și coloana vertebrală, *simptome de gripă, atacuri de panică, fără justificare medicală, *vise intense, *creșterea sensibilității corpului uman, *structura internă a ochiului poate suferi transformări, în funcție de atmosfera planetară și creșterea luminozității
Pe de altă parte, cercetătorul Paul Dolea consideră că, analizând problema din punct de vedere logic, este absurdă afirmația ”Ziua nu mai are 24 ore, ci doar 16”, pentru că daca ar fi așa, ceasul său de pe perete ar trebui să “sară” de la orele 16, direct la 24 și ar cumpăra un alt ceas cu doar opt sau șaisprezece diviziuni orare.
Și totuși... cu siguranță ați spus de atâtea ori că "Nu-mi ajunge timpul", "Nu reușesc să fac mai nimic din ce îmi propun", "N-am timp nici să respir". Un lucru e cert: dincolo de orice fel de speculații, comprimarea timpului este o realitate incontestabilă, schimbarea este evidentă, iar oscilația Schumann continuă să crească. Până când? Unde vor conduce toate aceste modificari? În Biblie se spune că unul dintre semnele Apocalipsei va fi acela când soarele va ajunge să răsară de unde va apune. Teoretic este imposibil, dar dacă se referă chiar la acest fapt? Că timpul va ajunge să treacă atât de repede, încât nu mai avem când să ne dăm seama că soarele apune, că imediat și răsare? Credeți-mă, nu știu când a trecut anul 2011. Parcă s-ar fi scurs doar câteva luni, nu un an întreg. Și iată, au trecut deja aproape 3 săptămâni și din anul acesta! Când??? Până când va continua să se accelereze procesul acesta? Să aibă dreptate mayașii, iar sfârșitul să fie atât de aproape?
Întrebările mele sunt: Cum am putea încetini trecerea timpului? Oare suntem atât de neputincioși încât nu avem altceva de făcut decât să privim cum timpul zboară pe lângă noi din ce în ce mai repede, iar noi să nu putem face absolut nimic? Trebuie să ne resemnăm? Suntem prizonierii timpului? Chiar nu mai este nimic de făcut?