Join US!

01 octombrie 2011

Top 10, cele mai "delicioase" insecte

In Sardinia se obisnuieste a se consuma un fel de branza, preparat din lapte de oaie, numit Casu Marzu. Acest tip de branza este plin de insect si larve. Branza Casu Marzu a fost lasata la fermentat atat de mult incat a inceput sa puterzeasca, devenind un loc atragator pentru larve. Consumatorii prefera sa indeparteze larvele inainte de a consuma branza, insa exista si oameni care mananca Casu Marzu cu tot cu viermi. O delicatesa din Cambodia destul de ciudata sunt tarantulele. Daca acestea erau consumate pe vremuri doar in timpul epidemiilor de ciuma, tarantulele au deveni in timp un produs des intalnit in meniul bastinasilor. Tarantulele se consuma in felul urmator: se dau la o parte coltii, se incalzesc si se serves asa, pofta buna. Larvele de molii sau gandacii fac parte din meniul australienilor, fiind o importanta sursa de proteine, scrie Oddee.com. Larvele sunt foarte gustoase si se pot manca crude sau prajite putin si asortate cu legume. In Africa si in anumite parti din Indonezia, mancatul de termite face parte din stilul de viata al oamenilor. Termitele sunt stranse la inceputul sezonului ploios, cand celelate surse de proteine sunt putine si se consuma dupa ce sunt putin prajite. In nord-estul Thailandei, greierii cu oua sunt considerati o gustare extreme de delicioada, transmite Oddee.com. Acesti greieri sunt prinsi, inghetati, curatati, gatiti si sarati foarte putin. O cutiei de greieri cu oua poate fi cumparata cu mai putin de 6 dolari. Snack-uri din larve Desi suna absolut dezgustator, acestea chiar exista. Larvele sunt prajite pana devin crocante si se pot gasi in mai multe arome: barbecue, branza si specialitate Mexicana. Acadeaua cu vierme Acum va puteti bucura de gustul de Tequila fara betie sau mahmureala de a doua zi. Aceasta bomboana, fata zahar, cu gust de Tequila, este completata de un vierme adevarat, care se afla in interiorul fiecarei acadele si poate fi mancat. Ouale furnicilor verzi pot fi colectate intr-o singura luna din an, in Thailanda. Strangerea acestor oua este un proces meticulos si dureros. Ouale sunt marisoare si gumate si necesita sa fie gatite mult timp inainte de a fi consumate, in salate sau pe chipsuri de tortilla. Iti place mancarea picanta? Atunci acesta este produsul perfect pentru tine! Sosul este preparat din scorpioni macinati, impreuna cu diverse condimente thailandeze. Pasta de gandaci este condimentul perfect care sa completeze o tortilla, poate fi turnata peste orez sau peste alte insect delicioase pe care ai vrea sa le mananci. Furnicile gigant sunt imbaiate in ciocolata belgiana delicioasa, pentru aceia dintre noi care prefera un asemena desert. Potrivit celor care au mancat “Furnici in ciocolata”, gustul semana cu ciocolata cu nuca si se spune ca acest desert ciudat are capacitatea de a-ti intari sistemul imunitar si iti da energie.