24 august 2011
M eniu usor
Caldurile sunt greu de suportat în aceasta perioada a anului!
Nu adie nicio pala de vânt si aerul parca arde. Nu a plouat de mai bine de doua saptamâni si fiecare fir de iarba asteapta cu disperare sa fie înviorat de stropitoarea arteziana.
Pentru astfel de zile, când caldura te moleseste si parca fiecare miscare te costa ultima picatura de energie si orice ai mâncai, îti ajunge strâmb în stomac, va propun un meniu învigorant si foarte usor (de preparat si digerat): Filé de pastrav fântânel, cu salata de morcovi.
Spalat si uscat în hârtie de bucatarie, pestele se prajeste la foc mic, în ulei de masline; se adauga câteva fire de cimbrisor si câteva frunze de salvie. Când pestele este patruns, se sareaza si se macina proaspat piper direct în tigaie.
Salata de morcovi se prepara în doi timpi si trei miscari :) Se rad morcovii pe razatoare, se adauga suc de lamâie, câtiva stropi de ulei de masline si o priza de zahar. Gata!
O bautura reconfortanta care se potriveste acestui meniu este Aperol-șpriț: Aperol (cantitatea de alcool o puteti doza singuri), apa minerala, doua cuburi de gheata și o felie de portocala... Simplu, nu?!
*Bine de stiut!
Bronzul capatat de-a lungul verii poate fi prelungit si chiar împrospatat prin asimilarea de carotina. Acest colorant natural este liposolubil, de aceea - serviti neaparat morcovul, cu grasime vegetala!
Pastravul reprezinta una dintre cele mai bune surse de acizi graşi esenţiali omega 3, dar şi de fier. Acizii graşi omega 3 ne dau bunădispoziţie şi ţin la distanţă stările depresive.