18 iulie 2011
Montarea parchetului cu clic
Pentru montarea corecta a parchetului laminat, suportul trebuie sa fie plan si rigid
Pentru a obtine planeitatea pardoselei se recomanda turnarea sapei autonivelante.
Inainte de montarea parchetului se aseaza pe suport un strat de separatie, pe care il gasiti la orice magazin ce comercializeaza parchet laminat. Acesta are mai multe roluri, de termoizolatie si fonoizolatie, dar si de a asigura glisarea parchetului la contractii si dilatari.
Este confectionat din polistiren si este de grosimi diferite(2/3/4/5mm).Se recomanda o grosime de la 3mm in sus.
Montarea se incepe de la unul din pereti cu lungimea placii de parchet perpendiculara pe peretele cu geamul(lumina sa bata in lungul placii). Se formeaza primul rand si se pun distantoare intre placi si perete. Distantoarele trebuie sa aiba grosimea de minim 7mm pentru a asigura dilatarea si contractarea parchetului. Dupa fixarea primului rand se incepe al doilea rand cu bucata de placa care va ramas de la primul rand,astfel va asigurati ca nu veti avea imbinare langa imbinare si pierderile vor fi minime.
Parchetul cu clic se monteaza in doua moduri: prin batere sau prin presare.
Imbinarea prin batere:
La primul rand se aseaza placile cap la cap si cu o pana speciala sau cu o bucata de lemn de esenta moale (de brad) se bate usor pana la imbinarea perfecta a placilor.
La celelalte randuri placile se aseaza intai pe laterala si apoi se bate in capul lor pana la imbinarea perfecta.
Imbinarea prin presare:
Aici la primul rand placa se ridica in sus de la capatul opus, se aseaza cap in cap cu placa de jos si se lasa usor in jos imbinarea realizanduse de la sine.
La celelalte randuri prima placa se aseaza pe lateral, apoi se vine cu alta placa, se aseaza cap in cap, se lasa in jos si se impinge cu putere in laterala pana cand canturile intra unul in altul realizanduse imbinarea.
Imortant: rosturile de dilatare se lasa pe toate laturile camerei.
Spatiul ramas între perete si parchet se mascheaza cu ajutorul plintelor. Acestea se monteaza monteaza in 2 feluri: culcata sau in picioare.
Cand montarea se face culcata plinta se prinde de parchet cu ajutorul cuisoarelor carora li se taie capetele inainte.
Montarea in picioare se face la randul ei i doua feluri: prin prindere de perete cu ajutorul diblurilor sau prin lipire de perete cu un adeziv special.La colturi se recomanda folosirea coltarelor (numai la montarea in picioare).
Important:
Parchetul are 2 reguli stricte – lasarea rosturior de dilatare si imbinarea placilor cap la cap sa nu fie una dreptul alteia de la rand la rand.
Desigur ca pe hartie e foarte simplu, am incercat s-a explic cat mai amanuntit dar daca nu va descurcati puteti s-a lasati in comentariu intrebarii, va voi raspunde pt ca lucrez in domeniu.