06 octombrie 2011
Bivolul salbatic african
Masculii acestei impozante specii de bovide salbatice ating in mod frecvent greutati de circa 900 kilograme, ceea ce face din bivolul african un adversar periculos chiar si pentru un grup de lei. Cu toate acestea, nu doar dimensiunile sale, dublate de o pereche de coarne impresionate, au dus de-a lungul istoriei la reputatia sa de ucigas de oameni. In mod unic printre mamiferele erbivore, bivolul african da dovada de o agresivitate neobisnuita, completata de o sete de razbunare si o inteligenta remarcabila, dupa cum poate confirma orice vanator sau cercetator care a studiat modul de viata al acestei specii aparte. In timpul unei vanatori, daca un bivol este ranit, se retrage invariabil intr-un desis de unde porneste in urmarirea vanatorilor pe care-i ataca cel mai adesea din spate. Rapoartele anuale din diverse tari africane prezinta de fiecare data cazuri in care vanatori, bastinasi si chiar zoologi au fost ucisi sau schiloditi de catre redutabilul bivol african. Unii cercetatori afirma ca rolul de cel mai periculos animal al Africii, detinut de hipopotam, este detronat in unele regiuni de catre bivoli.
