|
In timpul lucrului. |
Ingrediente: Cantitate : 1.5 litri • 8 galbenusuri • 175 gr zahar brun • 1 l lapte • 200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao), rupta in bucati • 250 gr pudra de cacao. Mod de preparare: 1. Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala. 2. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu. 3. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.