Join US!

27 mai 2011

Varza

Varză (Brassica oleracea) este o legumă comestibilă verde sau rosie, una din cele mai vechi legume cunoscute de om, iar alchimiştii o credeau materia primă a alimentelor. Sucul verzei roşii poate să se întrebuinţeze ca indicator pH. este plantă bianuală: în prinul an vegetează, iar în al doilea an înfloreşte. Face parte din familia Crucifere, numită aşa deoarece are floarea pe tipul patru, cu elementele florale aşezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescenţe, de culoare galbenă.
Tratamente naturiste cu varză
Varza albă (Brassica oleracea) este recomandată a fi întrebuinţată în tratamentul: anemiei, diabetului zaharat, litiazei biliare, tusei (suc de varză + miere), afecţiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varză crudă sub forma de cataplasme), ulcerului gastric şi diabetului. Varza albă acţionează ca laxativ, vitaminizant (pentru pacienţii care se refac după o perioadă în care au zăcut) şi ajută la prelungirea vieţii (vitamina A conţinută în varză întârzie îmbătrânirea, hrănind ţesuturile). Varza albă poate fi consumată ca: varză murată, şi în acest caz constituie un remediu excelent în tratarea alcoolismului, întărirea gingiilor şi tratarea infecţiilor intestinale; ceai de varză: acesta ajută la vindecarea bronşitelor cronice, dar şi la tratarea diareei şi a constipaţiei; cataplasme cu foi de varză albă (se aplică local), care ajută la vindecarea: ranilor, plagilor şi tumorilor.