Join US!

27 mai 2011

Paste - Retete - Obiceiuri Culinare

DROB DE MIEL
Ingrediente: organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima),5-7 fire de ceapa verde,4 fire de usturoi verde,3-4 oua,1 legatura de patrunjel,1 legatura marar,1 prapure sau pesmet,sare si piper,2-3 oua fierte, tari (optional). Mod de preparare: Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana). Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
MIEL UMPLUT
Ingrediente: 1 jumatate de miel, 250 grame ficat de pui, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 grame ceapa, 4 oua, 300 grame paine, sare, piper. Mod de preparare: Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura se prepara astfel.se toaca marunt ceapa si se prajeste.Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine .Se pun intr-un castron painea,ceapa prajita,verdeata tocata marunt,ficatul crud tocat marunt,ouale,sare piper si se omogenizeaza.Cu acest amestec es umple buzunarul mielului apoi se coase .Se unge bine carnea si se da la cuptor pentru 2-3 ore pana se coace bine si capata o crusta aurie.
OUA DE PASTE
Ingrediente:, oua, coji de ceapa, ulei, vopsea de oua. Mod de preparare: Ouale se scot cu o jumatate de ora din frigider, se spala, pentru a fi degresate, si se pun la fiert pentru cca 5'. Intre timp pregatim culorile pentru vopsit(vezi instructiunile de folosit pe fiecare pachetel de vopsit), cojile de ceapa si dresul taiat in patratele pentru a le putea vopsi in coji de ceapa. Se ia un patratel de ciorap taiat, se aseaza cojile de ceapa (nu tb. sa fie asezate uniform - "rebele"), eu am folosit si coji de ceapa rosie si galbena. Luam oul si-l asezam peste cojile de ceapa, oul trebuie sa fie acoperit cu coji, prindem capetele de la ciorap, il strangem si-l legam, asa vom proceda cu fiecare oua in parte. Cand vopsea este gata pregatita, punem ouale in vopsea si le lasam cca 5'. Puneti cateva in vopsea rosie, cateva in vopseaua verde, si asa ve-ti proceda pentru fiecare culoare. Se scot pe un prosop de hartie si le mai lasam 5' asa impachetate. Taiem cu forfecuta ciorapul si scoatem cojile de ceapa. Le punem pe un platou si le ungem cu putin ulei pentru luciu.