Join US!

24 mai 2011

Johnny Depp

El a jucat si in Piraţii din Caraibe.
John "Johnny" Christopher Depp II (n. 9 iunie 1963, Owensboro, Kentucky, Statele Unite ale Americii), este un actor american.
Viaţa
A crescut în Florida, unde, la vârsta de 15 ani, s-a lăsat de şcoală pentru a deveni muzician rock. A descoperit actoria când a făcut o vizită la Los Angeles (California) cu fosta sa soţie, Lori Anne Allison, care i-a făcut cunoştinţă cu actorul Nicolas Cage.
Cariera
Şi-a făcut debutul în A Nightmare On Elm Street (1984). În 1987 i-a luat locul lui Jeff Yagher în rolul poliţistului sub acoperire Tommy Hanson în serialul TV foarte popular 21 Jump Street (1987). În 1990, după câteva roluri mai puţin importante, a început colaborarea fructuoasă cu regizorul Tim Burton. Primul film, dintr-o serie de succese, la care colaborează cei doi este Edward Scissorhands (1990). A continuat să acumuleze popularitate şi faimă prin a doua colaborare cu Tim Burton în Ed Wood (1994). În 1997, a jucat rolul unui agent FBI sub acoperire în Donnie Brasco, alături de Al Pacino. Un an mai târziu a apărut în Spaimă şi scârbă în Las Vegas, în regia lui Terry Gilliam, iar în 1999 horrorul ştiinţifico-fantastic The Astronaut's Wife. În acelaşi an a făcut din nou echipă cu Tim Burton în Sleepy Hollow. Urmează apoi rolurile din From Hell (2001), Once Upon a Time in Mexico, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), Finding Neverland (2004) şi Charlie and the Chocolate Factory (2005). În afara vieţii de scenă, Johnny Depp a avut relaţii cu mai multe celebrităţi, cum ar fi logodnele eşuate cu Jennifer Grey, Winona Ryder, şi Kate Moss. A fost căsătorit cu Lori Anne Allison în anii 1983-1985. În prezent locuieşte cu actriţa şi căntăreaţa franceză Vanessa Paradis, cu care are şi doi copii: Lily-Rose Melody, născută în 1999, şi Jack, născut în 2002. Jonny Depp a fost practic lansat de regizorul Tim Burton, care l-a ales pentru rolul lui Edward Scissorhands, personajul principal al filmului omonim. Prietenia lor şi abilitatea de a colabora într-o sinergie rar întâlnită a stat la baza unor succese răsunătoare în Box Office-ul american.