21 aprilie 2011
Cotlete de miel in crusta de verdeturi cu cartofi si dovleci
Cotlete de miel in crusta de verdeturi cu cartofi si dovleci
1. Ingrediente :
a) Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 cotlete mari de miel taiate in jumatate cu 3 oase pentru fiecare portie
- 1 litru supa de pui
- 1 legatura cimbru si 2 legaturi rozmarin
- 5 catei de usturoi
- 3 zdrobiti si 2 taiati marunt
- 2 cepe curatate si feliate
- 4 cartofi mari (cu coaja rosie de preferat) curatati si feliati
b) Crusta de verdeturi:
- 4 felii de paine veche faramitata
- 100g de parmezan ras
- patrunjel
- cimbru
- coriandru si rozmarin
- 2 linguri de mustar
c)Pentru garnitura:
- 6 dovlecei taiati in felii cu grosimea de 1.5 cm.
- 1 legatura de rozmarin, busuioc proaspat si coriandru
- 500g de rosii cherry injumatatite
- 2 lingurite de otet balsamic, ulei de masline
- sare si piper
2. Mod de preparare :
Incalziti in prealabil cuptorul la 200°C. Fierbeti cartofii in supa de pui si apoi lasati la infuzat in supa cimbrul, rozmarinul si usturoiul pisat. Caliti ceapa si cateii de usturoi in ulei de masline pana capata o culoare aurie. Ungeti un vas cu ulei de masline si asezati un strat de cartofi urmat de un strat de ceapa feliata si repetati terminand cu un strat de cartofi. Presarati sare si piper pe fiecare strat. Turnati supa peste pana cand acopera 2/3 din platou. Apasati mixtura pentru a ajuta lichidul sa se absoarba si in final stropiti deasupra cu putin ulei de masline. Coaceti in cuptorul incalzit la 200°C pentru aproximativ 20-25 de minute.
Asezonati si introduceti mielul in ulei de masline fierbinte. Coaceti in cuptor la 200°C pentru 10 minute. Intre timp, intr-un blender, bagati toate ingredientele pentru crusta de verdeturi, adaugati sare si piper, iar apoi mixati totul. Scoateti mielul din cuptor si ungeti cu mustar inainte de a-l inmuia in amestecul facut in blender. Introduceti mielul in cuptor pentru aproximativ 2-3 minute. Pentru legume, caliti in ulei de masline dovleceii impreuna cu putin rozmarin, asezonati si adaugati putin otet balsamic. Adaugati rosiile, busuiocul si coriandrul si lasati mixtura pe foc pentru 5 minute. Asezonati si adaugati putin ulei de masline si otet balsamic. Lasati acest amestec pe foc pana cand dovleceii incep sa se inmoaie. Taiati mielul in 3 bucati pentru fiecare persoana si serviti cu dovleceii si cu cartofii peste care presarati putin sos de la legume.
Pofta buna!